RLD N RLD F Drozhd

 

SM Drozhd aka Drozze med Ingrid o Leif Gustavsson, Östra Strö Gla Prästgård i Eslöv. och Urax 10 år och Bellie 12 år

SM Drozhd aka Drozze med Ingrid o Leif Gustavsson, Östra Strö Gla Prästgård i Eslöv. och Urax 10 år och Bellie 12 år

 

"Drozze" 5 mån (Dino Dariuz vom Don x SEUCH KORAD Tjh(FM) Svarta Majas Arisha)

SM Drozhd ”Drozze” 5 mån (Dino Dariuz vom Don x SEUCH KORAD Tjh(FM) Svarta Majas Arisha)

Drozze 2016-06-24

                     Glad Midsommar från Drozze                                            RLD N Svarta Majas Drozhd

 

 

Drozzes resultat:

 

Titlar

RLD N

Tävlingar och Prov

Mentalbeskrivning              2013-10-12

GK exteriörbeskrivning   2014-07-06

Appellklass sök                      2014-10-25      godkänd    205 poäng

Appellklass sök                      2014-11-09      godkänd    223,7 poäng

Appellklass sök                      2015-04-12      uppflyttad    256,2 poäng

Mentaltest 2015-09-23 ej godkänd          374 poäng

Rallylydnad Nybörjar   3 st uppflyttning och diplom

Utställningar

20130303       Inoff Valputställning            Exc, 1 kk, 1 Bhkl, HP, BIR

20130601       Inoff Valputställning            Exc, 1kk, 1 Bhkl, HP, BIR, BIS Valp

20130706       Rasklubbsutställning          Exc, 1 Jkk + CK, 3 Bhkl + Cert

20130825       Skurup                                        Exc, 1 Jkk + CK, 1 Bhkl + Cert BIR

Drozzes album:

 

Drozzes brev 😉

För omvärlden har vi beslutat att publicera delar av Drozzes brev till mormor och morfar!  /Håll tillgodo 🙂

_____________________________________________________________________________________________

2030406

Hej mormor och morfar!
De e lille Drozze här.
Lille och lille säger matte. Jag börjar bli riktigt stor pojke nu. Så jag har fått “totte”  i frissan. Tycker det är lite tjejigt så jag tar bort den när inte matte ser.
Jag var ju i stan i veckan för matte tyckte vi skulle öva lite spökträning. Men tji fick hon. Hittade ett par trevlig människor som gärna ville att jag skulle hälsa på dom.  Ja dom fick lite pussar sen var dom rätt nöjda. Som tur var kom en bil och plockade in alla snöpinnarna i veckan, för dom var minsann inte att leka med. Dom blixtrade  ju till på mitten. Men matte har ett par i förrådet, hu
Snart är trixkursen slut och jag  har lärt mig en massa roliga trick och jag tycker det är jätteroligt att träna.
Matte har en massa konstiga saker för sig och hade bundit en massa pinnar på verandan och satt i fjädrar. Sånt skit, såg ju tokigt ut. Så jag plockade helt resolut bort fjädrarna. Sen såg det så kul ut när dom flög i väg i vinden, förutom den som hade fastnat i skägget. Matte kunde faktiskt inte annat än och skratta. Matte tyckte nog också det var en rolig lek för hon försökte jag fatt dom.
Har tränat sök i dag och alla bara jublar och säger att jag är så duktig. Och jag tycker det är skitkul.
E lite trött nu så jag ska nog gå och vila mina tassar lite, så jag är i form tills grisörat kommer fram i kväll.
//Prinz Drozze
______________________________________________________________________________________________________

2013 02 11

Hej

TACK för anmälan, fick bekräftelse i dag. Hoppas nu bara stylisten kan fixa till mina hack i pälsen. Vet hon om att det kommer en kung och en prins på lördag? Hon har väl röd matta.

Kommer du in om här så vi kan hänga på till kungliga hovstylisten eller vi träffas på Gårdstånga Shellmacken och då kanske vi kan ringas vid om närmare tid.

Matte och husse vill gärna att du kommer och äter något med oss på lördag innan du kör hem!

Hälsar lille prinzakorven

___________________________________________

2013 02 05

JIPPI!  Tandfen hade varit och lagt frolicringar i glaset.

/ Drozze

__________________________________________________________________________

2013 02 04

Drozze här!

Har tappat en tand till i kväll. Jag ska lägga den i ett glas så hoppas jag Tandfen har lagt en Frolicring där till i morgonbitti.

Ha de

____________________________________________________________________

2013 02 03

Hej!

Ja det var faktiskt en massa Eslövsbor som var ute och tittade på mig i dag. Och artig och väluppfostrad som man är (matte hostade visst till) så försökte jag ju hälsa på alla, både med och utan mina blöta tassar. Särskilt en dam som sa att jag var bland det sötaste hon sett. Håller fullkomligt med henne. Vi åkte hiss på järnvägsstationen, tränade lite sitt och ligg i tunneln under järnvägsspåren och det kom en hel del folk med skramlande väskor på hjul. Sen tränade vi lite på torget också innan det var dax för hemfärd och en tupplur.

Tyvärr kan jag inte ställa ut mig i Malmö, grupp 2 går på lördagen den 23 mars.

Matte tycker vi kan boka tid till den proffsiga frisören.  Matte är hemma vid tvåtiden om dagarna och kan även ta fritt lite innan om det behövs om det nu inte kan bli på kvällstid förstås.

Fick veta i dag att mina klasskompisar ska ställa ut sig i Hässleholm på Cupolen i början av mars, men matte är så antik så hon kan inte bet. via nätet och anm. går ut i morgon. Lite trist för annars hade de fått något vackert att se på.

Ha de Prins Drozze

_______________________________________________________

2013 02 02

Hej de e Drozze

Nu är jag klar med SFS (Svenska För Smålänningar) nu vet jag vad päror, rullebör, träbonnar och spann är för någonting.

Däremot är det svårt att förstå ordet kom, (det ingick inte i kursen) jag har ju alltid något och göra när dom tvunget ska kalla på mig. Dom ser ju inte att jag är upptagen med annat som att samla pinnar eller leta fasanskitar eller kanske en kattskit. Jag trivs också väldigt bra i mattes lilla örtagård, där gick jag och la mig i middags och husse tog foto på mig.

Husse kommer nog att skicka lite foto på mig. Matte har ju salong Hacket så jag har råkat ut för saxen. Inget kul alls för då måste jag ligga stilla och det är väldigt svårt och jag har blivit lite hackig. Men med ett sådant namn på salongen så ger jag inte mycket för kvaliteten.  Men matte bedyrar att jag är så vacker så!!!

I morgon ska jag på stadspromenad med mina klasskompisar på valpkursen. Hoppas de e många ute på stan för att se på mig.

Ha det bra hälsar prins Drozze

2013 01 30

Hej de e Drozze.

Ville bara berätta om mitt besök hos kossorna i går. Jag fick åka med matte till Claes som har en stor gård här i Strö med en massa kossor. Först skällde jag ut en stor vit ensilagebal men den blev ju inte rädd för mig. Sen skulle vi gå in i lagårn men se där gick gränsen. När vi gläntade på dörren såg jag en massa jättestora vit och svartbrokiga konstiga djur och tänkte inte alls gå in till dessa hemska saker. Claes och hans sambo blev så glada när dom såg mig så jag glömde helt bort kossorna. Sen hittade jag en nyfödd kalv som skuttade runt, ett intressant djur får jag säga. Matte pratade en stund med Claes och då passade jag på att smaka på en komocka, ja det var inte helt fel, nästan lika god som en hästskit. Matte har köpt torkade morötter till mig som ska vara så bra så säger hon fast jag kan ju själv hitta godsaker.

Jag förstår inte varför Urax och Bellie i bland säger att dom är så trötta på mig och att jag är en riktig ettrig liten pissemyra när husse och matte säger att dom älskar mig och att jag är så duktig och så bra på allt.

 

Det sista av snön har försvunnit helt i dag och va gör då matte. Jo hon plockar fram spårselen och extra gott godis. Sen kör vi i väg till ängen. Det var ett tag sedan jag spårade så hon funderar nog på om jag minns vad jag ska göra. Första lilla spåret gick si så där men jag hittade pinnen i mitten och slutet. Jag var så glad, jättegod mumse. Andra lilla spåret gick som en dans jag var rena dammsugaren.

I morgon åker vi till Svalöv på valpträff om vi inte har blåst bort (ska storma i natt).

Ja det var allt för i dag, vi hörs hälsar er prins Drozze

_______________________________________________________________

2013 01 20

Hej  de e Drozze

Jag har varit på valpträff i Svalöv Brk i torsdags. Det var mycket trevligt jag fick två nya kompisar, en labbeflicka och en springer spanielpojke, dom var lite rädda för mig i början men sen hade vi jättekul. Vi fick busa i lekhagen som dom kallar det. Sen var vi i klubbstugan och fick gå slalom mellan förarens ben, inkallning och lite gömme. Jag fick ju visa några grejor eftersom jag är så bra. Jag körde efter “allt ljus på mig” jag skulle egentligen vilja visa allting men instruktören lät dom andra småglinen också vara med.

 

I dag har jag börjat valpkursen i Eslöv och där träffade jag två labbeflickor. De var sören så snabba dom va. Jag vill ju hellre boxas.

Vi tränade lite rallylydnad – mycket kontakt och så klart va ju jag bäst. Matte är inte så mycket för rallylydnad men jag va jätteduktig och Petra vår instruktör var mäkta förtjust i mig och hon ropade att jag var en riktig rallylydnadshund. Kan det kanske bero dels på att jag är rätt taggad på att jobba och matte hade riktigt god mumse med, nämligen kokt lammsadel och kokt vildsvinskött.

Nästa gång vi ska träna så ska vi träna inne i Eslöv, ska bli jättespännande då är det säkert fler som kan titta på mig. Matte säger att jag är lite ego-trippad men det kanske kan va för att jag är så himla bra.

Matte trodde att jag skulle vara trött efter valpträffen och efter valpkursen men ack, det var ju bara lite uppvärmning.

 

Lite synd att det är så kallt och snöigt säger matte för vi har inte varit i skogen och spårat.

Jag kan för resten skal,l bra till söket sen.

Min vikt dags datum 25 kg och 55 hög.

Ha det bra allihopa hälsar prins Drozze

___________________________________________________________

Drozze 2030105

Hej mormor och morfar, de é spårhunden Drozze.

JIPPI!!! i dag fattade jag att jag har en spårnos. Förra veckan blev det mest samla kottar och pinnar och äta mossa. Det är ju inte så lätt att alltid veta vad matte  menar. Jag har varit på Fulltofta och spårat säker hela 75 meter och med en spårapport på mitten, som jag blev så himla glad för när jag hittade den. Och sen i slutet hittade jag en hel whiskas kattmat. Jag är ju så himla bra och sen är jag starkast i familjen, de är ingen som har en chans mot mig när vi kampar. För resten så fick jag plats på Trix och Tramskursen på Svalövs Brk nu i febr. Det är bara Svalövs brk som har tramskurs (egentligen heter den kontaktkurs). Matte tycker att Svalövs brk är bra, de har bra instruktörer  och  matte har gått nån utbildning där. Bara vänta så ska jag visa alla trix jag kan när vi ses. Valpkursen börjar nu nästa vecka. Ska bli spännande att träffa mina nya klasskompisar. Vi har ju inte tränat så mycket lydnad får vi erkänna. Vi busar och leker mest och så får jag klättra lite i en backe och matte och jag går över en hel del stengärden. Bra för min motorik säger matte. Måste också säga att jag har blivit el-Drozzo, jag gick ju så klart rakt in i tråden och fy attan vad jag fick brott att springa till kökstrappan, så nu aktar jag mig.

 

Ha det bra allihopa önskar prins Drozze.

 

Jag har minsann blivit lite långhårig också och matte undrar om hon ska klippa mig redan? Sen har hon fått för sig att jag ska ställa ut mig så vi letar, kanske kan det bli Malmö, men den är rätt stor, vi får väl se.

Vi hörs Drozze

 

____________________________________________

Drozze 20130102

Hej mormor och morfar!

De e’ Drozze.

Ville bara berätta att jag tappat min första tand, en framtand.

Matte har anmält oss till en TRIX&TRAMSKURS (mest är det för vappar och kursen har fått mycket positivt beröm) på Svalövs Brk  och kursen  börjar nu i slutet av jan. Sen ska ni få se alla mina trix. Också är det valpkurs och valpträffar framöver, det ska bli jättekul.

Jag har förresten råkat ut för saxen också och matte säger att jag blev jättesnygg, det är till och med så att hon har funderingar på att snart ställa ut mig eftersom hon säger att jag är så otroligt vacker, och det tycker jag med så klart.

Ha det nu bra allihopa så hörs vi snart

Prins Drozze